Není až tolik podstatné, zda plánujete oslavu s několika nejbližšími přáteli nebo se chystáte na monstrózní rodinnou akci, vždy je klíčem k úspěchu plánování. Vždy je proto lepší začít s přípravami už několik dní dopředu, na oslavě se nebudete tolik stresovat a na okolí budete působit uvolněnějším dojmem. Pokud přípravy ponecháte na poslední chvíli, může se stát, že budete mezi hosty zbrkle pobíhat a dohánět resty, které jste před oslavou nestihly.
- Výběr toho správného menu
Co host to jiné stravovací návyky, zvyky, ale také alergie a omezení. Ještě než tedy začnete zdlouhavě plánovat menu, ověřte si, zda pozvaní hosté nemají některá dietní omezení nebo preference atd. Hravě se tak vyhnete zbytečnému stresu v osudný den.
Menu by mělo vždy ladit dohromady. Ideální je všechny jídla ladit do určité kuchyně, které vytvoří z jídelního menu harmonický celek. Italská i česká kuchyně chutnají skvěle, ale rozhodně ne jako celek. I když se fúze v posledních letech v gastronomii těší velké oblibě, ne vždy se tento styl vaření setká s kladnými recenzemi. Pokud budete do svého jídla zakomponovávat jídla z celého světa, chuťové buňky hostů mohou být na konci večera lehce zmatené.
- Zvěčněný nezapomenutelný večer
Co by to bylo za oslavu bez zvěčněných okamžiků v podobě fotografií. Skvěle poslouží fotoaparáty na jedno použití, které stačí hostům před začátkem akce rozdat. Na konci oslavy budete mít řadu povedených momentek, které zvěční příjemný večer s přáteli a rodinou. Pokud dáváte přeci jenom raději přednost profesionálním fotografiím, vsaďte na fotografa zlín.
- O zábavu musí být postaráno
Není nic horšího než oslava, kdy se všichni zúčastnění snaží očima popostrkovat ručičky hodin. Zábava, hlavně na oslavách, je nesmírně důležitá. Vymyslete tematické hry, zajistěte dobrou hudbu, ať se na vaší oslavu ještě dlouho vzpomíná.